skip to Main Content
Kapcsolódjon ki Szentesen
aktív szabadidő, pihenés, kikapcsolódás
Szentesi termálfürdő
Szentes Termálfürdő

Szentes vidéke Magyarország legnagyobb, Európa legsűrűbb geotermikus mezője, a város területén összesen 32 termálkút üzemel. A kutak talpmélysége 1593 és 3250 méter között váltakozik, valamennyi kút hőfoka 60 oC feletti, 23 kút vize 90 oC feletti kifolyási vízhőfokú. A számtalan kút között található minősített gyógyvizet adó forrás is, és sok olyan, melyek ugyan nem minősített vizek, de tartalmaznak a gyógyvizekben megtalálható, értékes ásványi sókat.

Szentesi strand csúzdák
Szentesi Üdülőközpont

Gyönyörű környezetben található a strandfürdő, mely a Széchenyi liget és a Kurca folyó ölelésében fekszik. Az árnyas, kellemes klímájú fürdőbe érkező vendégek minden korosztálya megtalálja a számára megfelelő szórakozási- és kikapcsolódási lehetőséget és szolgáltatást. A meleg termálvizes medencék kedvező élettani hatásuk miatt pihenésre és feltöltődésre kiválóan alkalmasak. A hideg vizes medencékben (egy fedett versenymedence) felfrissülhetnek, úszhatnak a sportolásra vágyók. A gyermekek részére pancsoló medencék – mini elefántos csúszdával vagy „gomba” csobogóval – vannak kialakítva. A területen hinta, homokozó csúszdával és libikóka is várja a gyerekeket.

Water–ball, 3 féle medencés csúszda – anakonda-, kamikáze- és gyermek-csúszda – teszi színesebbé a látogatók kikapcsolódását.

A strand területén vízi dodzsem, elektromos kisautó, hinta, csúszda, homokozó és libikóka várja a gyerekeket.

A büfékben hűtött italok, kávé, melegszendvics, hamburger, hot-dog, jégkrém és egyéb finomságok várják a felhőtlen strandolásban megéhezett, megszomjazott vendégeket.

 

Kurca Part Kalandpark
Kurca-Part Kalandpark
Kurca-Part Kalandpark

Parkunk Szentes központi részén, a parkerdős területen fekszik 1,6 hektáros területen. Szomszédságában található a 6 hektáros Széchenyi Liget és a Szentesi Üdülőközpont, az újonnan nyitó fedett uszodával. A park tökéletes zöldövezetben, és mégis központi részen található, így a szentesiek részére könnyen megközelíthető gyalog is.

A park rendelkezik saját belső parkolóval, illetve közvetlen szomszédságában 180 gépjármű parkolása biztosított.
A dél-alföldi régió egyik legnagyobb és legkomplexebb összetételű kalandparkja minden korosztály számára tartogat meglepetéseket.

Összesen 21 élményelem várja a látogatókat. A parkban található Gyermek Kalandterep már 1 éves kortól nyújt nagyszerű szórakozási lehetőséget a legkisebbek számára.

Bár a park a kalandozni vágyók paradicsoma, az akadálymentesített kialakításnak és a változatos élményelemeknek köszönhetően többféle szórakozási lehetőséget kínál az idősebb korosztály számára is.

Sétarepülés Szentesen
Sétarepültetés

Sok szeretettel látjuk vendégül azon családokat, vállalkozásokat, baráti társaságokat, akik a hétvégi összejövetelt, rendezvényt, grill party-t az eddig megszokottól eltérően a szentesi repülőtéren képzelik el megtartani. A rendezvény napján vállaljuk egész napos kedvezményes sétarepülési lehetőség biztosítását mind vitorlázó, mind motoros-vitorlázó repülőgépen. Bográcsozáshoz, grillezéshez, szalonna- és rablóhús-sütéshez felszerelést, evőeszközöket, tábortüzet, kellemes társaságot és jó hangulatot biztosítunk.

Szentes tiszai strand
Szentes tiszai strand

Szentes városától pár kilométerre helyezkedik el a Tisza bal partján 100 méteres homokfövennyel a Tiszai Partfürdő. A strand területén az aktív pihenés mellett számos sportolási lehetőség adott, megtalálható itt homok burkolatú focipálya, betonozott lábteniszpályák illetve asztaltenisz. A fürdőzők kényelmét szolgálják a hatalmas fák alatti árnyékos és a napozásra alkalmas homokos és füves parti részek, tusolók és büfé. A szentesi tiszai partfürdő a várostól pár kilométerre helyezkedik el, könnyen és gyorsan megközelíthető.

Képek Szentesről
Back To Top